30 Mart 2011 Çarşamba

300311 - vadeli kontratlar

PETROL için 102,10 alış seviyemdi, ancak dün en düşük 102,70 görerek sert bir hareketle 104,50 nin üzerinde kapattı ve bu gün asya seansında aynı seviyelerde trade ediyor. Günlük bazda grafikler hala satış yönünü işaret ediyor. Bu gün için 106 nın üzerini denemesi halinde satış pozisyonu denenebilir. Ama 106 nın üzerinde yapılacak bir kapanış grafikleri alış yönünde etkileyebilir. Satarken bu konuyu göz önünde tutmak gerekir.

S&P500 endexi dün beklentilerimi boşa çıkararak güçlü bir şekilde yukarı gitti, ve bu gün de vadelilerde artıda. Bu sabah 1321 den trade ediyor, eğer 1338/40 bölgesini yaparsa belki satış denemeleri olabilir, nitekim bu seviyeler daha önce satışların etkin olduğu bölgeler.

DOĞAL GAZ teknik göstergelere uyarak satıcılı bir gün geçirdi. Şu anda 4,260 tan geçiyor. Satışların 4,190 seviyesine kadar devam etmesi halinde alış denenebilir. Nitekim bu seviyede önemli hareketli ortalama var. fakat günlük grafiklerin hala satışta olduğunu unutmamak gerekir.

ALTIN son bir haftadır üzerinde olan satış baskısından çıkmaya başlıyor. Henüz al işaretleri başlamadı, ancak 1440 ları hedefliyor olabilir. Eğer gün içinde petrol, altın ve gümüşe satış gelmezse altından uzun taraftan pozisyon oluşturmayı düşünebiliriz. GÜMÜŞ de beni şaşırtanlar arasında, dünden bu güne %1,17 yukarı gitti. Şimdilik kendisini biraz daha belli etmesini beklemek istiyorum.

EURUSD paritesi dün grafik gösterimde bahsettiğm üzere şimdilik düşen bandın içinde trade etmeye devam ediyor. yükselişleri satışla karşılamak şimdilik oyunun kuralına uyar diye düşünüyorum. STRELİN dün alış önerdiğim seviyelerden yükselerek yaklaşık 70 pips kar marjı yarattı. bu seviyelerden kapanmak gerekebilir. Diğer majör paritelerde de usd güçlülüğü öne çıkmaya başladı. Belki de güzel bir fırsatı kaçırıyor olabiliriz, ama açıkçası hareketin arkasındaki rasyonali çok iyi yorumlayamadığım için konforlu bir şekilde öneri veremiyorum.

Sert mizaçlı PAMUK satış tarafından trade etmek için iyi bir görünüm sergiliyor. Ancak mevcut seviyelerden değil, de biraz daha yukarı giderse satmayı tercih ediyorum.

ŞEKERde az miktarda alış pozisyonu oluşturulması halinde önümüzdek haftalarda kayda değer karlar elde edilebileceğini düşünüyorum. detaylar için telefonda görülşebiliriz.

KAHVE fiyatlarındaki satışlar dün de bahsettiğim gibi durmuş görünüyor, bu seviyelerden alış denenebilir, opsiyonlar riski sınırlamak adına daha mantıklı olabilir.  

KAKAO dün tam bir kıyım yaparak %7,20 düştü. Bu hareketle RSI indikatörü tekrar 40 seviyesinin altına inerek satış trendinin ne kadar kuvvetli olduğunu gösterdi. Ancak bu satışların arkasında fundamental bir sebep var; Fildişi Sahilleri’nde seçimle gelen liderin yandaşları kakao üretiminde önemli olan bölgelerin yönetimini ele geçirdiler ve kakao ihracatını başlatacaklar. Bu haberlerle kakao fiyatları geriledi. Az önce açılan piyasa açılış itibarı ile bir miktar daha satış gördü. Şu anda 3016 dan geçiyor, 2960 bölgesinden alış denenebilir.

TAHIL KOMPLEKSİ henüz yön belirleyememiş bir şekilde yatayda salınımlar yapıyor. Şimdilik uzak duruyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder