29 Mart 2011 Salı

290311 - vadeli kontratlar

Dün PETROL beklediğim yönde hareket yaptı, ancak satış seviyesi olarak belirlediğim 105,80 e gelmeden aşağılara kaydığı için, gün içinde de satışa yetişemediğim için bu dalgayı kaçırdık. Ama dip yaptığını düşündüğüm seviyelerden az sayıda alışlar deneyerek ufak karlarla petrolleri kapadık. Bu gün için satış baskısının devam etmesi söz konusu. Asya seansında 103,20 leri gördükten sonra şimdi 103,95 lerde geziyor. Yeniden satmak için 104,30 – 105,80 uygun seviyeler olabilir. Satışların ardından düzeltmeye oynamak için ise 102,10 ve 101,40 ilk göze çarpan seviyeler. Ama pozisyon alanların dikkat etmesi gereken bir konu var; piyasa çoğu zaman açıka görünen seviyeleri geçici olarak kırıp küçük yatırımcıları stoplatma eğilimindedir. Bu nedenle verilen seviyelerin ötesinde pozisyon almayı denemek daha koruyucu olacaktır.

S&P500 beklediğim satıcılı kapanışı yaptı. Ama sabah saatlerinde vadeliler artıda. Yine de dünkü yüksek olan 1315,25 in üzerinde kapanış yapana kadar satış baskısından söz edilebilir. Bu anlamda dileyenler mevcut seviyeler olan 1307,25 ve üstünden satış deneyebilir. Dünün yükseğinin üzerinde stop konabilir. Günlük grafiklere baktığımızda satışların derinleşmesini beklemek daha doğru gibi görünüyor. Eğer vadeli kontratlarla pozisyon almaktan çekiniyorsanız, satışa yönelik opsiyon yapıları ile çalışmak mümkün. Detaylar için telefonda görüşelim.

DOĞAL GAZ da, vadenin son gününde karlı olan call opsiyonlarını dün yazdığım üzere satarak pozisyonsuz hale geldik. Sadece UNG de uzun vadeli pozisyonlarımız var. Dün fiyatlar aşağı geldi, ama bu gün tekrar artıdayız. Şimdilik bu sert çıkışın ardından ne yapacağını görmek için beklemek istiyorum. Kısa vadeli bazı indikatörlerin satış tetiklediğinin altını çizmeliyim.

ALTIN fiyatlarında son bir haftadır gerileme göze çarpıyor. Daha önce yazdığım gibi 1412 ve 1390 satışların karşılanacağı destek seviyeleri olabilir. ayrıca 1415 te  hareketli ortalama bulunuyor. Orta vadeli oynamak isteyenlerin yükselişlerde satış pozisyonu almaları önerilebilir. 1430 bu düşünceye uygun bir seviye. GÜMÜŞ te de satışların derinleşmesi söz konusu olabilir. Ancak gümüşün sert mizacı nedeniyle bu durumu göz önünde bulundurmak gerekir.

EURUSD paritesi aşağıda görüldüğü üzere bir kanal oluşturuyor. Eğer kanala uygun hareket edecek olursa satış pozisyonlarına ağırlık vermek fena bir fikir olmayabilir. Normal şartlarda bu satışların 1,3740 bölgesine kadar sürmesi beklenebilir. Diğer yandan yukarı dönerse bu sefer 1,4750 bölgesini hedefliyor olabilir. Ancak fundamental olarak henüz bu hareketi gerektirecek bir durum yok.

GBPUSD paritesi 1,6000 seviyesindeki desteğin altın gitmekte zorlanıyor. sert satışların ardından bir miktar düzeltme yapması makul olabilir. Bu gün 1,5960 seviyesini test edersek alış denenebileceğini düşünüyorum. Ancak aşağıdaki grafikte de görüleceği gibi geçtiğimiz haftalarda gbp için öngördüğüm nihai hedefe neredeyse gelindi.
AUDUSD paritesinde son 2 gündür dönüş işaretleri belirginleşmeye başladı. Burada az sayıda satış denemeleri yapılabileceğini düşünüyorum.

Dün PAMUK için bahsettiğim zar oyununda şans tahminimden yana oldu ve satıcılı kapanış yaptı. Ama bu gün yeşil bir grafik yazdırıyor. İzlemek daha doğru görünüyor. Ancak bu noktada yukarılardan opsiyon satarak prim toplama yoluna gidilebilir.

ŞEKER için alış önermiştim, ama dün kırmızı bir gün oldu. Yatayda trade ettiği için uzun taraftan pozisyon almaya devam edilebileceğini düşünüyorum.

KAHVE bir süredir beklediğim gibi zayıflamaya devam ediyor. şu anda 261 li seviyelerden geçiyor. Ancak bu seviyeler daha önce satışların durduğu bölgeler, bu nedenle alış tarafından pozisyon almak için bakıyorum, ama henüz teyit görmedim.

KAKAO da uzun taraf denemeleri hala favori yönüm. Bu ürünlerde pozisyon almak isteyenlerin önce yatırım danışmanı ile görüşmelerini öneririm.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder